Om

Comunicando er et allsidig kommunikasjonsbyrå som ble formelt opprettet i 2004 og som drives av cand.polit. og statsautorisert tolk og translatør Ellen Stokland.

Ellen Stokland har alltid vært lidenskapelig opptatt av språk, kultur og kommunikasjon, noe som går som en rød tråd gjennom en lang og allsidig karriere og som var grunnlaget for etableringen av kommunikasjonsbyrået Comunicando – som betyr ”kommuniserende” på spansk og portugisisk.

Tolk og translatør: Ellen Stokland er statsautorisert tolk med bachelorgrad i portugisisk med over 20 års erfaring, og har universitetsutdanning i portugisisk, spansk og engelsk tolking fra OsloMet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus). I 2021 fullførte hun – som en av de første i Norge – bachelorgrad i tolking (portugisisk) ved OsloMet.
Stokland er også statsautorisert translatør (skriftlige oversettelser) fra portugisisk til norsk, og er den eneste nordmann med statsautorisasjon både som tolk og translatør i portugisisk.

Oslo-guide: Ellen Stokland er også autorisert turistguide for Oslo med språkene norsk, engelsk, portugisisk og spansk.

Frilansjournalist og -fotograf: Ellen Stokland har over 30 års erfaring som journalist og fotograf og skriver jevnlig for Oslo kommunes nettmagasin om byutvikling, ByplanOslo.no. Hun har også skrevet for det flerkulturelle magasinet Samora, MiRA-senteret og andre medier med særlig fokus på det flerkulturelle samfunn, menneskerettigheter og internasjonal kunst og kultur.

Kunst- og kulturformidling: Ellen Stokland samarbeider med kunstneren og musikeren Kouame Sereba, og har lang erfaring som kulturarbeider fra det flerkulturelle feltet. Hun har vært rådgiver for Melafestivalen, Kulturdepartementet (Mangfoldsåret 2008) og Interkultur i Drammen kommune og styremedlem for festivalen Oslo World.

Brasil: Ellen Stokland er internasjonalt orientert og har studert og arbeidet i flere land, inkludert Spania, Portugal, Zimbabwe og Brasil. Hun har spesialisert seg på brasiliansk kultur og kommunikasjon, blant annet gjennom feltstudier om den afrobrasilianske kulturstiftelsen Olodum (1996-97) i samarbeid med Federal University of Bahia, Brasil. Hun var den første som introduserte den afrobrasilianske kampsporten capoeira i Norge og etablerte landets første capoeira-gruppe, «Capoeira na neve» (senere GUC), ved Universitetet i Oslo i 1993.